Informatie

 

 

 

 

 

Recreatiepark De Luwe Stek
Recreatiepark De Luwe Stek

Informatie

In de kop van Noord Holland, tussen Alkmaar en Schagen, ligt “Recreatiepark De Luwe Stek”. Op dit rustige recreatiepark staan onze twee chalets te huur. Meer informatie over dit park kunt u vinden op http://luwestek.nl/

Contact informatie:

Tips

Callantsoog
Recreatiepark de Luwe Stek ligt zo’n 20 minuten van het strand Callantsoog.

Zwembad
In Waarland is een openlucht zwembad met zowel een natuurbad als chloorbaden met een leuke glijbaan en een speeltuin met springkussens voor de kinderen.

Winkelcentrum
Winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland met talloze winkels vertegenwoordigd door alle merken en met veel horecagelegenheden.

Speeltuin
In Tuitjenhorn is er voor de kinderen tot 12 jaar een overdekte speeltuin van 1100 m2!

Vaarwaters
De Luwe Stek is omgeven door een waterrijke omgeving. Per boot kun je prachtig genieten van de kleine vaarwaters.

Waarland (West-Fries: 't Waarland)
Een dorp in de gemeente Schagen in de provincie Noord-Holland. Het dorp telde in 2006 ongeveer 2.400 inwoners.

 • Buurtschap De WeelGeschiedenis
  Waarland betekent laagland. De geschiedenis van het dorp Waarland hangt nauw samen met de strijd tegen het water. Het geheel bestond lange tijd uit verschillende eilandjes en meren die later werden droog gelegd. De Slootgaard, de Bleekmeer, de Schaapskuilmeer, de Speketer, de Koetenburg, en het Koog waren allemaal meren die zijn drooggelegd. De Waarlandpolder is in 1575 met behulp van een van de eerste watermolens droog gelegd. De Oude Slootgaard werd in 1590 droog gelegd, deze lag binnen de ringdijk van de polder Heerhugowaard en werd later bij het Waarland gevoegd.
  In 1948 was er de ruilverkaveling van de Waarland- en de Slootgaardpolder. In 1960 volgde de verkaveling van de Speketerspolder, de Schaapskuilpolder en de Bleekmeer.
  Bij de buurtschap De Weel lag een ophaalbrug die de verbinding vormde met Zijdewind en ’t Veld.

 • Bezienswaardigheden
  Molens
  De Poldermolen Waarland die aan de rand van het dorp staat dateert van voor 1571. De molen is, buiten de wieken om, in authentieke staat en wordt niet meer bewoond. In het naastgelegen en gerestaureerde Molenhuys vinden tentoonstellingen plaats. In het buitengebied van Waarland, ter hoogte van Zijdewind staat de Slootgaardmolen. Deze molen werd rond 1590 gebouwd om het meertje Slootgaard droog te malen en daarna de Slootgaardpolder droog te houden.
  Vlindertuin
  Blauwe MorphoSinds 2010 is er een overdekte tropische vlindertuin, vlindertuin Vlindorado, te Waarland gevestigd, het is één van de grootste op dit gebied in Europa. Bijzondere aanwezige soorten zijn de blauwe Morpho uit Midden-Amerika en de Maleisische papiervlinder.
  Ook is er in het dorp een klein museum; Atelier 't Kleurenrijk.

 • Natuur
  Ten oosten van Waarland bevinden zich een aantal natuurgebieden zoals De Boomerwaal aan de Boomervaart en De Drasse Dijkvoet. Aan de westzijde liggen de Woudmeer- en Speketerspolder. Hierin zijn nieuwe natuurgebieden ontstaan door de uitvoering van een waterbergingsproject van de gemeente Harenkarspel. Door de natuurgebieden lopen wandelpaden.

 • Sport en recreatie
  Aan het Alkmaar-Kolhornkanaal is het mogelijk een kano te huren en begint een 15 kilometer lange kanoroute, het Rondje Waarland.